Online Screen Recorder

Little Nightmares: Secrets of the Maw Review

0
Το εξαιρετικό Little Nightmares ξεχωρίζει με την τρομερή ατμόσφαιρα και την ιδιαίτερη αισθητική του και κάθε λόγος για να επιστρέψουμε σε αυτό είναι καλοδεχούμενος. Το Secrets of the Maw αποτελεί το τριπλό DLC του Little Nightmares, που έρχεται για να καλύψει τα όποια κενά δημιουργούνται στο βασικό παιχνίδι, αλλά και να “ξεδιψάσει” όσους δικαίως έμειναν ανικανοποίητοι από την μικρή διάρκειά του.

Το Secrets of the Maw έχει νέο πρωταγωνιστή αντί για τη Six, το Runaway Kid, ένα μικρό αγόρι που φαίνεται το ίδιο εύθραυστο και αδύναμο όπως η Six. Το μικρό αγόρι βρίσκεται και αυτό παγιδευμένο στον υποθαλάσσιο εφιαλτικό κόσμο του παιχνιδιού την ίδια χρονική περίοδο με την Six, αντιμετωπίζοντας κάποιους κοινούς εχθρούς από το βασικό παιχνίδι, αλλά και νέους εχθρούς που συναντάτε για πρώτη φορά σε αυτή τη DLC τριλογία. Σεναριακά το Secrets of the Maw κινείται στα ίδια αφαιρετικά επίπεδα, αφού δεν υπάρχει ούτε μία γραμμή διαλόγου, οπότε οτιδήποτε συμβαίνει το ανακαλύπτετε μόνοι σας, με τέτοιο τρόπο που βιώνετε την εμπειρία σε μεγαλύτερο βαθμό. Όταν πέσουν οι τίτλοι τέλους και σοκαριστείτε με τον δραματικό επίλογο που ενώνει τα DLC με το βασικό παιχνίδι, θα έχετε μάθει περισσότερα πράγματα για τα παράξενα Nomes, τα πλασματάκια με το κωνοφόρο καπέλο, αλλά και για την The Lady, την μοχθηρή και ανατριχιαστική περσόνα που αντιμετωπίζετε ξανά στο τελευταίο DLC.

To Secrets of the Maw, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, απαρτίζεται από τρία DLC: το The Depths, το The Hideway και το The Residence. Οι μηχανισμοί στο gameplay αλλάζουν ριζικά από το ένα DLC στο άλλο, πράγμα ιδιαίτερα θετικό, καθώς οι δημιουργοί δεν διστάζουν να πειραματιστούν ιδιαίτερα στα δύο τελευταία DLC και να δώσουν μία διαφορετική πνοή στους τετριμμένους μηχανισμούς του βασικού παιχνιδιού.




Τα Nomes είναι οι μοναδικοί σας σύμμαχοι σε αυτόν τον εφιαλτικό κόσμο.

Το The Depths αποτελεί την γέφυρα που ενώνει σε επίπεδο gameplay το βασικό παιχνίδι με το DLC, μεταφέροντάς σε νέες περιοχές, αλλά και κάποιες περιοχές που έχετε ήδη επισκεφτεί στο παρελθόν. Το βασικό στοιχείο εδώ είναι το νερό, αφού το υγρό στοιχείο κυριαρχεί παντού σε όλες τις τοποθεσίες που επισκέπτεστεε. Από το νερό ξεπηδούν οι βδέλλες, ενώ κάτω από την επιφάνειά του παραμονεύει ένας από τους πιο ανατριχιαστικούς νέους εχθρούς σε αυτή τη DLC τριλογία. Σε γενικές γραμμές, το The Depths δεν εντυπωσιάζει ιδιαίτερα. Δεν προσφέρει κάποιο νέο μηχανισμό, δεν έχει καθόλου stealth ή κάποιον έξυπνο γρίφο και το ολοκληρώνετε άνετα σε λιγότερο από μία ώρα, χωρίς να προσφέρει κάτι περισσότερο απ’ όσα είδατε στο βασικό παιχνίδι.

Η DLC τριλογία αρχίζει και παίρνει μπρος από το δεύτερο μέρος, το The Hideway, όπου πρέπει να συνεργαστείτε με τα φοβισμένα Nomes που βρίσκετε στον δρόμο σας για να λύσετε μια σειρά από έξυπνους γρίφους ώστε να τα οδηγήσετε σταδιακά σε ένα κεντρικό σημείο της ευρύτερης περιοχής. Μέσα από τους όμορφα σχεδιασμένους γρίφους αναδεικνύεται και η εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στο level design των συγκεκριμένων περιοχών, που δεν έχουν καμία σχέση με την γραμμικότητα του πρώτου DLC. H συνεργασία σας με αυτά τα πλασματάκια σας κάνει να δεθείτε συναισθηματικά μαζί τους, αφού αποτελούν τον μοναδικό σας σύμμαχο στην προσπάθεια για επιβίωση, οπότε κι ευθύνη να τα πάτε σώα και αβλαβή στο συγκεκριμένο σημείο της τοποθεσίας σας βαραίνει ακόμη περισσότερο. Μοναδικό ψεγάδι στην διαφορετική αυτή εμπειρία gameplay αποτελούν τα συχνά κολλήματα των Nomes στο περιβάλλον, γεγονός που σας αναγκάζει συνέχεια να παρατάτε αυτό που κάνετε και να τα παίρνετε αγκαλιά ώστε να σας ακολουθήσουν εκεί που θέλετε να πάτε.

Το τρίτο DLC, ονόματι The Residence, είναι όχι μόνο το καλύτερο, αλλά και ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για πιθανό sequel του Little Nightmares. Στο The Residence το platforming στοιχείο μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και το παιχνίδι μετατρέπεται σε ανατριχιαστικό horror game από τα παλιά. Η έπαυλη της The Lady, αν και μικρή σε μέγεθος, αποτελεί φόρο τιμής στα κλασικά παιχνίδια τρόμου του παρελθόντος, με απαιτητικούς γρίφους που εκπλήσσουν ευχάριστα, εξαιρετικά δείγματα level design, αλλά και στιγμές ανατριχίλας που δύσκολα περιμένει κανείς από αυτο το παιχνίδι. Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί ο δυνατός επίλογος που δένει το στομάχι σας κόμπο.




Περνώντας αθόρυβα από τη σιχαμερή The Lady.

Το σοβαρότερο πρόβλημα της τριλογίας Secrets of the Maw είναι η μικρή διάρκεια, που δύσκολα υπερβαίνει τις τρεις ώρες - ένα πρόβλημα που ταλανίζει και το βασικό παιχνίδι. Όπως είχα αναφέρει και στο review του Little Nightmares, δίνεται η αίσθηση ότι το περιεχόμενο μπορούσε και έπρεπε να είναι περισσότερο, χωρίς να χαλάσει η εμπειρία από την επιμήκυνση της διάρκειας.

Το Secrets of the Maw DLC του Little Nightmares, παρά την μικρή του διάρκεια, χαρίζει μία ακόμη δυνατή εμπειρία που εξελίσσεται δυναμικά από κεφάλαιο σε κεφάλαιο, με νέους μηχανισμούς που εμβαθύνουν το gameplay, το οποίο κορυφώνεται και πιάνει ταβάνι ποιότητας στο τρίτο μέρος. Αν σας αρέσει το Little Nightmares, αλλά και τα ατμοσφαιρικά παιχνίδια τύπου Limbo, μην το χάσετε με τίποτα.


  • Απαράμιλλη ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα στο τρίτο κεφάλαιο
  • Η ξεχωριστή αισθητική του
  • Οι γρίφοι στο δεύτερο και το τρίτο κεφάλαιο
  • O σχεδιασμός του κόσμου, ιδιαίτερα στο δεύτερο κεφάλαιο
  • Σοκαριστικός επίλογος
  • Το άοσμο πρώτο κεφάλαιο
  • H συνολικά μικρή διάρκεια των DLC
  • Μικροπροβλήματα στη συνεργασία με τα Nomes

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4, Xbox One, Switch, PC
ΑΝΑΠΤΥΞΗ:Tarsier
ΕΚΔΟΣΗ:Bandai Namco
ΔΙΑΘΕΣΗ:-
ΕΙΔΟΣ:Adventure
ΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player
ΕΠΙΣΗΜΟ SITE:https://en.bandainamcoent.eu/little-nightmares
HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:6/7/2017


πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !