Online Screen Recorder

Kirby Star Allies Review

0
O Kirby είναι κάτι σαν “πειραματόζωο” και “γκρίζα ουσία” για να συμπληρώνει τα κενά ανάμεσα στις μεγάλες κυκλοφορίες της Nintendo. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με το Kirby Star Allies, το πρώτο παιχνίδι Kirby για το Switch.

Η ιστορία του Star Allies είναι απλή ακόμα και για τα δεδομένα της ίδιας της σειράς Kirby. Κάποια στιγμή, ένας περίεργος τύπος αποφασίζει να λούσει το σύμπαν με σκοτεινές καρδιές και, όπως είναι λογικό, αυτές οι καρδιές φτάνουν και στο Pop Star όπου υπάρχει η Dream Land και οι κάτοικοί της. Κάποιες από αυτές τις καρδιές εξαγριώνουν τους κλασικούς άσπονδους φίλους του Kirby όπως ο King Dedede και ο Meta Knight, αλλά ο Kirby πλέον μπορεί να πετάει καρδούλες και να κάνει φίλους τους περισσότερους εχθρούς που βρίσκονται στην πίστα. Οπότε ο σκοπός σας είναι ο εξής: να σπάσετε τα πάντα και τους πάντες στο πέρασμά σας και να παραμείνετε cute μέχρι αναγούλας, να κάνετε αρκετά εύκολο platforming και στο τέλος κάθε πίστας να παίζετε το κλασικό bonus παιχνίδι με το τραμπολίνο που υπάρχει από το 1993.

Αλλά ο μηχανισμός με τους φίλους αλλάζει το παιχνίδι αρκετά έτσι ώστε να σας κρατήσει το ενδιαφέρον σε όλη την διάρκεια της περιπέτειας. Ο Kirby μπορεί να έχει μέχρι τρεις άλλους φίλους, ενώ μπορεί και να αντιγράφει δυνατότητες καταπίνοντας εχθρούς. Πέρα όμως από το αυξημένο damage που κάνουν οι εχθροί και την αναπόφευκτη χρήση τους σε εύκολα παζλ κατά την διάρκεια των πιστών, οι φίλοι μπορούν να αλλάζουν τις ιδιότητες των όπλων που χρησιμοποιούν οι ίδιοι αλλά και του Kirby. Για παράδειγμα, αν ο Kirby έχει το sword ability και έχετε κάποιο elemental φιλαράκι, τότε μπορείτε να του δώσετε εντολή να σας δώσει από το στοιχείο του και να το χρησιμοποιήσετε στις επιθέσεις σας, αλλάζοντας ελαφρώς τις επιθέσεις και αποκτώντας νέες κινήσεις.




Οι φίλοι είναι ότι πιο χαριτωμένο.

Οι οποίες κινήσεις μπορούν να είναι απλά ένα φλεγόμενο σπαθί ή ένα μπαστούνι με ηλεκτρισμό, αλλά μπορούν να είναι και μια τεράστια ηλεκτρική σκούπα που ρουφάει τους φίλους και τους πετάει σε όλη την οθόνη σκοτώνοντας και διαλύοντας τα πάντα ή μια τεράστια πέτρα curling που παίρνει τα πάντα στο πέρασμά της αφήνοντας πίσω κύματα νερού. Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε ειδικές κινήσεις με φίλους σε κάποια συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού, όπως να φτιάξετε μια ρόδα που παρασέρνει τα πάντα στο πέρασμά της, μια γέφυρα για να επιλύσετε γρίφους ή ένα τρενάκι για να... παρασύρετε τα πάντα στο πέρασμά σας. Δεν είναι και λίγες φορές που καβαλάτε ένα warp star και το παιχνίδι γίνεται shmup και αλλάζοντας τον φίλο που βρίσκετε μπροστά αλλάζουν και οι βολές σας.

Όλα αυτά ακούγονται ωραία, αλλά δυστυχώς οι περισσότερες από αυτές τις ιδέες αποτελούν χαμένες ευκαιρίες. Το παιχνίδι είναι πάρα πολύ εύκολο, με τόσο κόσμο επί της οθόνης να κάνει αρκετή φθορά στους εχθρούς. Οι γρίφοι επίσης είναι τρομερά εύκολοι και το παιχνίδι σας δίνει σχεδόν αμέσως τις λύσεις για το κάθε τί, έτσι ώστε να μην κολλήσετε σε κάποιο σημείο για πολλή ώρα. Οι δε ειδικές δυνατότητες είναι απλά ένα ακόμα τέχνασμα για να κρατήσει το ενδιαφέρον σε μερικές scripted στιγμές του παιχνιδιού. Τα bosses επίσης υποφέρουν από αυτό το πρόβλημα αφού πέφτουν σε χρόνο ρεκόρ ακόμα και αν εσείς κάθεστε βολικά σε μια γωνία. Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο χαμός που γίνεται στις μάχες με τα bosses με τους χαρακτήρες να χτυπάνε ταυτόχρονα. Το πατιρντί δεν έχει τέλος και μέχρι να εντοπίσετε τον Kirby με τα μάτια σας και να κάνετε μερικές επιθέσεις, το boss έχει πέσει. Ως ένα ωραίο extra, τα νικημένα αφεντικά γίνονται φίλοι σας, αλλά χρειάζεται να πάτε σε ένα από τα friend palaces και να ξεκινήσετε την ανάλογη ρουλέτα για να σας τύχει o ανάλογος φίλος.




Κάτσε λίγο ακίνητος να σε φιλέψω σπαθί!

Παρόλα αυτά, είναι δύσκολο να χαρακτηρίσω κακό τον σχεδιασμό του παιχνιδιού, αφού λειτουργικά τα πάντα δουλεύουν αρκετά καλά. Συμπεριλαμβανομένων και των φίλων του Kirby, που αποκρίνονται άμεσα στην επίλυση των γρίφων και στις μάχες, χωρίς να χρειάζονται πολύ ντάντεμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να δώσετε χειριστήρια σε άλλους τρεις παίκτες και να παίξετε μαζί όλη την περιπέτεια.

Υπάρχουν και τα καθιερωμένα collectables και mini-games για να γεμίσετε τον χρόνο σας. Τα collectables είναι κομμάτια puzzle και με αυτά φτιάχνετε εικόνες από παλιά παιχνίδια Kirby όπως Kirby’s Adventure, Kirby 64 κτλ. Τα βρίσκετε σχετικά εύκολα στις πίστες, όπως και τα ειδικά χρωματιστά κομμάτια puzzle που γεμίζουν συγκεκριμένες περιοχές από τις εικόνες. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετά επίπεδα για να εξερευνήσετε, ενώ μπορείτε να βρείτε ειδικούς διακόπτες που ξεκλειδώνουν έξτρα επίπεδα και μπορείτε να πάρετε νέα κομμάτια. Τα δύο mini-games είναι τα Chop Chaps και Star Slam Heroes. To πρώτο έχει να κάνει με το να κόψετε όσο πιο γρήγορα γίνεται τεράστιους κορμούς δέντρων αποφεύγοντας τα σκουλίκια ή άλλα ζωύφια που σας κοστίζουν χρόνο. Το δεύτερο είναι στην ουσία βασισμένο στο baseball και σας βάζει να στέλνετε αστεροειδείς όσο πιο μακριά γίνεται, ανάλογα με το πόσο καλό timing έχετε στο να τους χτυπήσετε με το ρόπαλό σας.




Όσα μήλα κι αν πετάξεις, δέντρο είσαι δεν θ' αλλάξεις!

Τεχνικά το Kirby Star Allies είναι ένα όμορφο παιχνίδι, αλλά σε καμία περίπτωση εντυπωσιακό. Το μεγάλο του θέμα και αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι το ότι τρέχει στα 30fps, αντί για τα 60 που μας έχει καλομάθει η Nintendo στο Switch. Παρά την δικαιολογία ότι τα περιβάλλοντα είναι λεπτομερή με αποτέλεσμα να προτιμηθεί το πιο χαμηλό αλλά σταθερό frame rate, είναι δύσκολο να την πιστέψουμε γιατί έχουμε δει τις δυνατότητες του Switch. Κατά τ' άλλα, μιλάμε για στάνταρ πράγματα Kirby. Σπάτε τα πάντα και παραμένετε γλυκούληδες με cute χαρακτήρες, περιοχές που σφύζουν από χρώμα και animation, μικρές λεπτομέρειες δεξιά και αριστερά που παραπέμπουν σε παλαιότερα παιχνίδια της σειράς και, φυσικά, χαριτομενιά. Η μουσική επιστρέφει με κάποια γνωστά στοιχεία όπως οι κλασικές μελωδίες από τα διάφορα Kirby, πολλές φορές μάλιστα στην αρχική 8-bit εκδοχή τους. Οι νέες ενορχηστρώσεις είναι αρκετά προσεγμένες απ’ όλες τις απόψεις, που σημαίνει ότι ενώ έχουν νέα όργανα και τρόπο που προσδίδουν τις μελωδίες, δένουν εκπληκτικά με το παιχνίδι.

Το Kirby Star Allies είναι είναι μια χαλαρή εμπειρία για παίκτες μικρότερης ηλικίας ή γι αυτούς που θέλουν να περάσουν την ώρα τους ξέγνοιαστα. Σίγουρα το γεγονός ότι είναι πανεύκολο θα ξενερώσει πολύ κόσμο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προσφέρει ότι περιμένουμε από ένα Kirby. Ίσως στο επόμενο παιχνίδι της σειράς να δούμε κάποιες ιδέες να εξελίσσονται περισσότερο και να αποκτούν περισσότερο νόημα. Μέχρι τότε, χαλαρώστε και απολαύστε το Kirby Star Allies!


  • Ωραία γραφικά και μουσική
  • Μπόλικες πίστες
  • Αρκετές καλές ιδέες με τους φίλους και τις ικανότητες
  • Επιτέλους μια κλασική εμπειρία Kirby μετά από χρόνια
  • 30fps αντί για 60 που έχουμε καλομάθει από τη Nintendo στο Switch
  • Κάποιες ιδέες με τους φίλους δεν υλοποιούνται πλήρως
  • Πολύ εύκολο
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:Switch
ΑΝΑΠΤΥΞΗ:Hal Laboratory
ΕΚΔΟΣΗ:Nintendo
ΔΙΑΘΕΣΗ:CD Media
ΕΙΔΟΣ:Action platformer
ΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player, multiplayer
ΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://kirby.nintendo.com/star-allies/
HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:16/3/2018



πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !