Online Screen Recorder

Η κατασκευή του iPhone X κοστίζει 357.50 δολάρια στην Apple

0
Το iPhone X είναι το πιο ακριβό μοντέλο που έχει κυκλοφορήσει η Apple μέχρι σήμερα, με την τιμή του στην Ελλάδα να ξεκινά από 1199 ευρώ για την έκδοση με ενσωματωμένη μνήμη 64GB και φτάνει στα 1399 ευρώ για όσους θέλουν τα 256GB.

Για την τιμή του μπορεί να ευθύνονται διάφοροι λόγοι όπως το ότι είναι το επετειακό iPhone με αφορμή τα 10α γενέθλια, τα νέα χαρακτηριστικά που έχει βάλει μέσα η Apple, αλλά φυσικά και το κόστος παραγωγής του.

Σύμφωνα με την TechInsights, τα κομμάτια για την κατασκευή του iPhone X κοστίζουν στην Apple 357.50 δολάρια. Με την βασική τιμή να ξεκινά από 999 δολάρια, αυτό σημαίνει ότι το iPhone X δίνει 64% περιθώριο κέρδους στην Apple. Να σημειωθεί ωστόσο ότι στα 357.50 δολάρια δεν περιλαμβάνονται έξοδα για R&D, marketing κλπ.

Tο πιο ακριβό κομμάτι του iPhone X είναι η οθόνη OLED από την Samsung, με κόστος 65.50 δολάρια. Το frame από ατσάλι κοστίζει 36 δολάρια, ενώ το αλουμινένιο frame του iPhone 8 κοστίζει 21.50 δολάρια.




Συγκριτικά όμως με το περιθώριο κέρδους για το iPhone 8, το οποίο είναι στο 59%, το iPhone X είναι πιο ψηλά. Η κατασκευή του iPhone 8 έχει υπολογιστεί ότι κοστίζει 247.51, λίγο πιο πάνω από τα 220 δολάρια του iPhone 7.

Κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου, ο Tim Cook δήλωσε πως για το επόμενο τρίμηνο τα έσοδα αναμένονται μεταξύ 84 και 87 δισ. δολαρίων και φυσικά σε αυτό θα παίξει καθοριστικό ρόλο το iPhone X. Για τον CEO της Apple η τιμή του iPhone X αντικατοπτρίζει την ποιότητα του προϊόντος και την συνέκρινε με έναν ακριβό καφέ.





Πηγή


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !