Online Screen Recorder

Warhammer: Vermintide 2 Review

0
Γέμισα τον κόσμο φλόγες. Μετά από αιματηρή μάχη καταφέραμε να ισοπεδώσουμε το rat ogre στα απύθμενα βάθη από τα οποία προήλθε. Συνεχίσαμε την πορεία μας γεμάτοι τραύματα και ελεγμούς. Sigmar δεν πρέπει να μας εγκαταλείψεις! Ακόμα και το ξωτικό σταμάτησε να πειράζει τον νάνο, σκέφτηκα. Ξαφνικά, αμέτρητες ορδές από Skaven ξεχύθηκαν μπροστά μας. Ένα stormvermin επιτέθηκε από πίσω. Όλοι γονάτισαν από τα τραύματά τους, ήμουν έτοιμος να εξαπολύσω χείμαρρο φωτιάς, ένας Chaos sorcerer ξαφνικά -μάλλον από το πουθενά- έκανε blink δίπλα μου και άρχισε να ρουφά τα σωθικά μου, στερώντας μου κάθε κίνηση. Το τέλος ήταν αναπόφευκτο. Κυρίες και κύριοι, καλώς ήρθατε στο Warhammer: Vermintide 2.

Όπως o προκάτοχός του, το Vermintide 2 είναι ένα co-op action πρώτου προσώπου στα πρότυπα του Left 4 Dead. Στους 13 διαφορετικούς του χάρτες, έρχεστε αντιμέτωποι με τις δυνάμεις των Skaven και των βάρβαρων φυλών του Βορρά, πιστών στα ανίερα προστάγματα των θεών του Χάους, οι οποίοι έχουν συνάψει συμμαχία κατά την διάρκεια των End Times. Οι αποστολές περιλαμβάνουν περιπλανήσεις σε κατεστραμμένες πόλεις, δάση, βάλτους, βουνοπλαγιές, σπήλαια και περίχωρα χωριών, υπέροχα μουντής και ορισμένες φορές ιδιαίτερα σκοτεινής ατμόσφαιρας. Η διάρκειά τους δεν ξεπερνά τα 30 λεπτά συνήθως και είναι αναμενόμενο να τις επαναλάβετε πολλάκις, στην αναζήτηση καλύτερης επιβράβευσης. Οι αποστολές στο τέλος τους κλείνουν είτε με την επίλυση κάποιου παζλ ενώ εκατοντάδες αντίπαλοι προσπαθούν να σας σκοτώσουν, είτε με την μάχη εναντίον elite mobs ή με ξεχωριστά boss, τα οποία κάθε φορά αντιπροσωπεύουν μια μοναδική πρόκληση που πρέπει να ξεπεραστεί.

Ήρωες του Vermintide 2 είναι πέντε ξεχωριστoί χαρακτήρες-classes, στα πρότυπα του πρώτου τίτλου: ο νάνος ranger veteran, ο άνθρωπος μισθοφόρος, ο άνθρωπος bright wizard, ο άνθρωπος witch hunter και το ξωτικό waystalker. Καθένας από τους παραπάνω πρέπει να είναι μοναδικός σε μια τετραμελή ομάδα. Κάθε class έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένα όπλα, αλλά υπάρχει αρκετή ποικιλία ως προς αυτά και τον τρόπο που παίζουν. Διάλεξα να παίξω bright wizard, οπότε έχω πρόσβαση ως προς τα melee όπλα σε σπαθιά, σφυριά, στιλέτα και τα μακρινά μου όπλα είναι τα ραβδιά, τα οποία χωρίζονται με τη σειρά τους σε διαφορετικά είδη, αλλάζοντας τις ικανότητες του αριστερού και δεξιού κλικ.




Επικές μάχες και εφέ καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

Για όσους γνωρίζετε το lore του Warhammer, πράγματι, ο μάγος, η Sienna, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που διαθέτουν πυρομαχικά, έχει ένα δικό της μηχανισμό που προέρχεται από τη χρήση της wild μαγείας. Αντί, λοιπόν, να χρειάζεται να βρίσκει ammunition packs στον χάρτη, μπορεί να χρησιμοποιεί το ραβδί της συνεχώς για να προκαλεί καταστροφή στον εχθρό, αλλά πρέπει να προσέχει το overheating. Αν ο δείκτης φτάσει στο τέλος, τότε καλύπτεται από φλόγιες, πεθαίνοντας ακαριαία, ανεξάρτητα από το ποσοστό της υγείας της. Αυτός ο μηχανισμός σας ανοίγει την πόρτα για να κάνετε έναν υπέροχο χορό μεταξύ melee swings και χρήση aoe μαγείας από απόσταση που είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικός όταν εκτελείται σωστά.

Οι χαρακτήρες έχουν το δικό τους ατομικό επίπεδο, το οποίο αυξάνεται κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τον χαρακτήρα για μια ιστορία ή online αποστολή. Όλοι ξεκινούν από το επίπεδο 1 και κερδίζετε εμπειρία γι αυτούς με βάση πόσους εχθρούς σκοτώνετε και πόσες πρόσθετες ενέργειες αναζήτησης εκτελείτε σε κάθε αποστολή. Ξεκλειδώνετε νέες δυνατότητες και για τους πέντε χαρακτήρες κάθε φορά που φτάνετε στο επίπεδο 7 και στο επίπεδο 12 με καθέναν από αυτούς ξεχωριστά. Δεν είστε υποχρεωμένοι να παίζετε συνεχώς με τον ίδιο χαρακτήρα και τα επίπεδα του καθενός διατηρούνται όταν αλλάζετε. Υπάρχει, επίσης, το επιπλέον επίπεδο ηρωικής ισχύος και για τις πέντε κατηγορίες χαρακτήρων, το οποίο ρυθμίζει αποτελεσματικά αν μπορείτε να ολοκληρώσετε αναζητήσεις και αποστολές με υψηλότερη δυσκολία.

Η ολοκλήρωση των αποστολών χαρίζει loot boxes, που περιέχουν αντικείμενα από πέντε κατηγορίες που μπορεί να φορέσει κάθε χαρακτήρας: melee, ranged weapon, necklace, charm, trinket. Επίσης, σε πολύ δύσκολες αποστολές, με καλό σκορ, υπάρχει περίπτωση να λάβετε από κουτιά εμφανίσεις διαφορετικές για τον ήρωα. Γενικά, όμως, ισχύει πως διαλέγετε τον τρόπο που θέλετε να παίξετε μέσω των όπλων, κρατώντας το μεγαλύτερο power και καταστρέφοντας τα υπόλοιπα. Τα υλικά που βγαίνουν από αυτές τις καταστροφές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δημιουργία καινούργιων αντικειμένων, ενίσχυση υπαρχόντων και για reroll δευτερευουσών ενισχύσεων. Το στοιχείο του crafting σώζει την τυχαιότητα στο loot και προσθέτει μια αίσθηση ελέγχου στο gearing up. Να σημειώσω πως επιβραβεύεστε με καλύτερα loot boxes αν κατά την διάρκεια των αποστολών μαζέψετε τους κρυμμένους τόμους που βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία στους χάρτες. Αυτοί οι τόμοι κρατούνται στη θέση του αντικειμένου αποκατάστασης υγείας ενός μέλους της ομάδας. Εκτός από τους τόμους υπάρχουν και τα κρυμμένα γριμόρια, τα οποία μειώνουν τη συνολική υγεία όλης της ομάδας όταν τα κρατάτε και είναι σημαντικά πιο δύσκολο να αποκτηθούν.




Τα τοπία είναι υπέροχα μουντά.

Κατά την άποψή μου, τα loot boxes όπως υλοποιούνται εδώ είναι απλώς ένας τρόπος απόδοσης τυχαίας αμοιβής, αφού τέτοια παιχνίδια χρειάζονται το grind για να κρατηθούν περισσότερο στην ζωή και να “κάψουν” ώρες του παίκτη για ψυχολογική σύνδεση. Δεν είναι προσβλητικός ο τρόπος που υλοποιούνται, δεν σπάνε τους μηχανισμούς προόδου και γενικά, είναι απλώς βαρετά, αλλά ισορροπημένα. Βέβαια, αν θέλετε να επενδύσετε στις μεγάλες δυσκολίες του παιχνιδιού πρέπει να αντιμετωπίσετε, πέρα από τους θεούς του Χάους και τους θεούς της... τυχαιότητας, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί επιπρόσθετα ενοχλητικό.

Ως προς την εμπειρία μου με το matchmaking, είναι σημαντικό να ειπωθεί πως πολλές φορές δεν ξεχώριζα αν κάποιος παίκτης της ομάδας μου ήταν πραγματικός ή ελεγχόμενος από το παιχνίδι. Αν και η τεχνητή νοημοσύνη είναι καλή, στην πραγματικότητα μπορεί να σταθεί τροχοπέδη για την ανέλιξη σε μεγαλύτερες δυσκολίες. Ακόμα και στην πρώτη δυσκολία (recruit) πολλές φορές είναι απαραίτητο να υπάρχει επικοινωνία μέσω voice chat, αλλά οι περισσότεροι παίκτες φαίνεται είτε να περιμένουν για να ολοκληρώσουν οι υπόλοιποι τους γρίφους και τις δύσκολες μάχες, είτε να περιφέρονται γύρω-γύρω, αγνοώντας την ικανότητα να ενημερώνουν λεκτικά και να ζητούν βοήθεια. Αρκετά δυσάρεστο στοιχείο, λοιπόν, για ένα παιχνίδι σαν κι αυτό, όπου η σωστή επικοινωνία είναι όχι μόνο είναι απαραίτητη, αλλά αποκαλύπτει και την ποιότητα του ίδιου του παίκτη.

Είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος στις τεχνολογίες απεικόνισης, στην ευκολία ολίσθησης του ποντικιού λόγω μηχανής γραφικών και στο input lag. Το Vermintide χρησιμοποιεί μια τροποποιημένη έκδοση της Unreal Engine 4, με χαρακτηριστικό την υψηλή ευκρίνεια, τα σκοτεινά χρώματα και την υψηλή ποιότητα υφών. Παρόλα αυτά, πρέπει να δηλώσω πως το παιχνίδι το αισθάνεσαι απίστευτα ομαλό. Είναι βαρύ, μη νομίζετε το αντίθετο, αλλά αποκρίνεται σχεδόν ακαριαία, ακόμα και στα extreme γραφικά κι αυτό είναι υπέροχο. Δεν συνάντησα οπτικά glitches, απλώς κάποιες υφές φαίνονται χαμηλότερης ποιότητας από άλλες κι αυτό υποθέτω πως έχει να κάνει με την προσπάθεια διατήρησης της video RAM σε επίπεδα πραγματικού κόσμου και μέσου καταναλωτή. To παιχνίδι χρειάζεται να παραμένει σε fullscreen για να μην κλειδώνει στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Η πρότασή μου είναι σε όποιες γραφικές επιλογές κι αν παίζετε, να διατηρήσετε κλειστά τα motion blur και bloom effects, για μεγαλύτερη ευκρίνεια στον στόχο.




Οι εχθροί είναι σχεδιασμένοι με μεγάλη λεπτομέρεια.

To παιχνίδι διαθέτει επίσης πολύ καλό soundtrack, που σε σημεία θυμίζει αυτό των ταινιών Lord of the Rings. Υπάρχει και πλήρες voice acting, με κάθε ήρωα να έχει την δική του φωνή, όχι μόνο δηλώνοντας τις ιδιαίτερες επιθέσεις του ενώ πραγματοποιούνται, αλλά και εκφωνώντας προτάσεις απόλυτα σχετικές με το lore και την προσωπική του ιστορία. Οι λεκτικές συγκρούσεις μεταξύ νάνου και ξωτικού δεν λείπουν φυσικά.

Βασιζόμενο στη συνταγή του προκατόχου του, το Warhammer: Vermintide 2 αποτελεί μια εξαιρετική προσπάθεια απόδοσης του κόσμου του Warhammer, ίσως ανώτερη από κάθε προηγούμενη. Το παιχνίδι είναι μαζεμένο, με ομαλότητα στο παίξιμο, σωστά hitboxes και κυρίως σας επιτρέπει να σαπίζετε στο ξύλο με παρέα ό,τι αντιπροσωπεύει το κακό, το Χάος και τα τσιράκια του. Έχει κόσμο και λαμβάνει τακτικά balance updates. Αν είστε φαν του Warhammer και θέλετε μια διασκεδαστική συνεργατική εμπειρία, το Vermintide 2 είναι ιδανική καλή επιλογή.


  • Warhammer fantasy
  • Ατμόσφαιρα και τοπία
  • Brawler δράση με ελαφρύ dodge και parry μηχανισμό
  • Περιλαμβάνει τις δημοφιλή classes
  • Βελτιστοποιημένη Unreal Engine
  • Ελαφρύ RPG σύστημα προόδου
  • Αποστολές που δεν καταντούν βαρετές μετά από επαναλήψεις
  • Σαδιστικός αλγόριθμος προσθήκης εχθρών
  • Σύστημα τυχαίων loot boxes
  • Τα όπλα χρειάζονται καλύτερο balancing
  • Σε μεγαλύτερες δυσκολίες υπάρχει υποχρεωτικό friendly fire
  • Χρειάζεται πιο τακτικά updates περιεχομένου
  • Δεν προωθείται η χρήση voice chat
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PC, PS4, Xbox One
ΑΝΑΠΤΥΞΗ:Fatshark
ΕΚΔΟΣΗ:Fatshark
ΔΙΑΘΕΣΗ:-
ΕΙΔΟΣ:Melee action
ΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player, multiplayer
ΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://www.vermintide.com/
HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:8/3/2018 (PC), 2018 (PS4, Xbox One)



πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !