Online Screen Recorder

Κυρίαρχος και πάλι στην Αμερική ο Marquez

0
Ο Marc Marquez πήρε μια έκτη συνεχή νίκη στην Circuit of the Americas με κυρίαρχο τρόπο.

Έχοντας υποβιβαστεί στην τέταρτη θέση στο grid από την pole γιατί μπλόκαρε τον Maverick Vinales στα προκριματικά, ο Marquez πέτυχε να ανέβει δεύτερος στην 1η στροφή, καθώς ο Andrea Iannone είχε το πρόωρο προβάδισμα. Ο χρόνος εκεί του αναβάτη της Suzuki αποδείχθηκε βραχύβιος, καθώς ο Marquez έφτασε στη κορυφή στη 12η στροφή στον πρώτο γύρο. Ο Iannone μπόρεσε να παραμείνει αρκετά κοντά στον Marquez για να δοκιμάσει να περάσει τον αναβάτη της Honda στην 11η στροφή στον τρίτο γύρο, αλλά βγήκε ανοιχτά και προσπεράστηκε από τον πρωταθλητή στην έξοδο της στροφής. Ο Marquez αποδείχθηκε ασταμάτητος από το σημείο αυτό, με τον Ισπανό να ανοίγει ένα πλεονέκτημα δύο δευτερολέπτων μέχρι το τέλος του πέμπτου γύρου και διπλασιάζοντας το χάσμα στους επόμενους δύο γύρους. Το προβάδισμά του κορυφώθηκε σε περίπου επτά δευτερόλεπτα και το έλεγξε από εκεί για να πάρει την πρώτη του νίκη της σεζόν του 2018 και την 12η σε αμερικανικό έδαφος με 3,5 δευτερόλεπτα τελικά.

Μετά την απώλεια εδάφους από τον Marquez, ο Iannone σύντομα ήρθε υπό πίεση από τον Vinales, ο οποίος έκανε τη κίνηση για την δεύτερη θέση στην 1η στροφή στον έβδομο γύρο και μετά από αυτό είχε μια αδιάκοπη διαδρομή.

Ο Iannone κατάφερε να κρατήσει την τρίτη θέση για το πρώτο podium του ως αναβάτης της Suzuki, μπροστά από τον Valentino Rossi, ο οποίος πίεσε τον συμπαίκτη του στη Yamaha, Vinales στους πρώτους γύρους, αλλά δεν κατάφερε να βρει τρόπο να περάσει.

Ο επικεφαλής στη βαθμολογία μέχρι χτες Cal Crutchlow είχε πτώση στη μέση της απόστασης σε μία διαρκής μάχη για την πέμπτη θέση, την οποία τελικά κέρδισε ο οδηγός της Ducati, Andrea Dovizioso, μπροστά από τον Johann Zarco της Tech 3 Yamaha.

Αυτό σημαίνει ότι ο Dovizioso επαναλαμβάνει το προβάδισμα του πρωταθλήματος κατά ένα μόνο βαθμό από τον Marquez, με τον Vinales μόλις πέντε πίσω στην τρίτη.

Ο Dani Pedrosa πήρε την έβδομη θέση στη δεύτερη Honda σε μια κούρσα που δεν ήταν βέβαιο ότι θα ολοκληρώσει, εξαιτίας του πόνου από τον σπασμένο καρπό του.

Ολοκληρώνοντας το top10 ήταν οι Ducati των Tito Rabat (Avintia) και Jack Miller (Pramac) και η κορυφαία Aprilia του Aleix Espargaro, που όλοι πέρασαν τον Jorge Lorenzo (Ducati) αργά στον αγώνα.

Ο Lorenzo έπρεπε να είναι ικανοποιημένος με την 11η, μία θέση μπροστά από τη δεύτερη Pramac του Danilo Petrucci.

Ο Pol Espargaro (KTM), ο κορυφαίος rookie Takaaki Nakagami (LCR Honda) και ο Alvaro Bautista (Nieto Ducati) συμπλήρωσαν τις βαθμολογούμενες θέσεις. Ο Crutchlow συνέχισε μετά την πρώση του για να τελειώσει 19ος.

Ο Alex Rins (Suzuki) και ο Hafizh Syahrin (Tech 3) κατέρριψαν και οι δύο, ενώ ο Karel Abraham (Nieto) αναγκάστηκε να τραβήξει στα κοιλώματα με πόνο στον καρπό από τη συντριβή του το Σάββατο.










πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !