Online Screen Recorder

GP Κίνας – Αγώνας – Απρόσμενη νίκη για Ricciardo

0
Σε έναν αγώνα που τα είχε όλα, ο Daniel Ricciardo που ξεκίνησε από την 6η θέση, πήρε την νίκη σε έναν δραματικό αγώνα που είχε αμέτρητες ανατροπές σχεδόν σε όλη την πρώτη δεκάδα.

Για την Ferrari, όλα ξεκίνησαν στραβά από την εκκίνηση, καθώς ο Raikkonen βρέθηκε από 2ος, στην 5η θέση, πίσω από Bottas, από Verstappen που σκαρφάλωσε 3ος και τον Hamilton ο οποίος παρέμεινε στην 4η θέση, έχοντας μπροστά του την Red Bull και πίσω του την Ferrari.

Στο πρώτο μέρος του αγώνα τα πράγματα έδειχναν αρκετά ήρεμα. Μέχρι τον 12ο γύρο, ο πρωτοπόρος Vettel, είχε μια διαφορά σταθεροποιημένη στα 3 δευτερόλεπτα από τον Bottas.

Λίγους γύρους αργότερα οι 2 Red Bull μπήκαν στα pit, κάτι το οποίο έκανε και ο Hamilton. Στον 20ο γύρο ο Bottas μπήκε στα pit ενώ ο Vettel έναν γύρο αργότερα. Ως αποτέλεσμα στρατηγικής, ο Bottas βρέθηκε μπροστά από τον Vettel και έδειχνε πως είναι κοντά σε μια μεγάλη νίκη στην 100η συμμετοχή του σε αγώνα της Formula 1. O Raikkonen ήταν ο μόνος από την πρώτη 6αδα που παρέμεινε στην πίστα με στόχο να κρατήσει όσο μπορούσε τον συμπατριώτη του ώστε ο Vettel να βρει την ευκαιρία να προσπεράσει. Τελικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη και μόλις οι Bottas, Vettel πέρασαν τον Raikkonen, ο τελευταίος μπήκε στα pit. Ο αγώνας του έδειχνε να είχε καταστραφεί, καθώς βγήκε στην 6η θέση, 13 δευτερόλεπτα πίσω από τον 5ο Ricciardo.

Αυτό, άμεσα έμελλε να αλλάξει. 2 γύρους αργότερα, οι 2 Toro Rosso συγκρούστηκαν μεταξύ τους και η πίστα γέμισε με θραύσματα. Το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την είσοδό του όπου και παρέμεινε για 5 γύρους μέχρι να καθαρίσει το κομμάτι της πίστας με τα συντρίμμια. Οι διαφορές εκμηδενίστηκαν, αλλά οι 2 Red Bull έκαναν την έξυπνη κίνηση μπαίνοντας στα pit για να βάλουν τα Soft ελαστικά, ενώ την ίδια στιγμή Ferrari και Mercedes ήταν με τα Medium. O Ricciardo έχασε την θέση του προσωρινά από τον Raikkonen. Από την 6η θέση όμως, άρχισε τη δική του αντεπίθεση.

Έναν γύρο αφού αποχώρησε το αυτοκίνητο ασφαλείας, ο Raikkonen έχασε την 5η θέση από τον Αυστραλό. Πιο μπροστά, Hamilton και Verstappen είχαν μια σκληρή μονομαχία για την 3η θέση, με τον Ολλανδό να βγαίνει προσωρινά εκτός πίστας και να χάνει την 4η θέση από τον teammate του. Λίγες στιγμές αργότερα, ο άνθρωπος της ημέρας, πέρασε τον Hamilton με μια εντυπωσιακή κίνηση και βρισκόταν ήδη σε θέση βάθρου. Στον 42ο γύρο, ο Ricciardo κατάφερε να περάσει τον Vettel, ενώ την ίδια στιγμή ο Verstappen πέρασε τον Hamilton για την 4η θέση.

Μια σημαντική εξέλιξη για τον αγώνα έγινε στον επόμενο γύρο. Ο Verstappen έκανε μια πολύ λανθασμένη κίνηση και τράκαρε τον Vettel. Raikkonen και Hamilton επωφελήθηκαν από αυτό καθώς βρέθηκαν εκείνοι πλέον σε θέσεις 3 και 4. Ο Verstappen τιμωρήθηκε με 10 δευτερόλεπτα ποινής. Ο Vettel αφού έχασε θέσεις από Raikkonen, Hamilton, Verstappen έχασε και από τον Hulkenberg. Στον 45ο γύρο του αγώνα ο Ricciardo έκανε μια ακόμη εντυπωσιακή προσπέραση. Αυτή τη φορά εις βάρος του Bottas ο οποίος έμοιαζε πως θα ήταν ο μεγάλος νικητής στην 100η συμμετοχή του στην Formula 1. Λίγους γύρους μετά, ο Verstappen πέρασε ξανά τον Hamilton για την 4η θέση, ενώ highlight της ήταν η προσπέραση του Alonso στον Vettel, με την τραυματισμένη Ferrari. Ο Vettel οριακά κατόρθωσε να διατηρήσει έστω την 8η θέση από τον Sainz. Ο Verstappen ναι μεν τερμάτισε 4ος, όμως η ποινή τελικά, τον έριξε στην 5η θέση πίσω από τον πρωταθλητή.

Κατά κάποιον τρόπο διαδικαστικοί ήταν οι τελευταίοι γύροι του αγώνα, με μοναδική μάχη αυτήν για την 2η θέση μεταξύ των 2 Φιλανδών. Ο Bottas, παρότι είχε τα ελαστικά του σε αρκετά κακή κατάσταση, ήταν αξιόμαχος και κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον Raikkonen.










πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !