Online Screen Recorder

FranknJohn, άλλο ένα διαμαντάκι (?) – The Geekdom Review

0
Καλώς ήρθατε στο FranknJohn, άλλο ένα πολλά υποσχόμενο, αλλά ξεχασμένο/νεκρό game. Αν και δεν έχω παίξει ποτέ μου το Binding of Isaac (ντροπή μου ξέρω….θα καώ στη κόλαση), δεν μπόρεσα να μην προσέξω ομοιότητες μεταξύ των δύο παιχνιδιών. Από το overhead combat, το upgrade system και γενικά όλο το feeling of doom-n-gloom. Φάνηκε σαν μια προσπάθεια μίμησης του Binding of Isaac, αλλά με αρκετά στοιχεία για να το κάνουν να έχει μια αίσθηση μοναδικότητας. Δυστυχώς όμως, η bitSmith Games δεν έχει δώσει σημεία ζωής εδώ και πολύ καιρό, οπότε μάλλον το Franknjohn είναι μέχρι νεοτέρας dead.


Rest in pieces (punz).
Story


Από το όνομα και μόνο FranknJohn (puns everywhere), είσαι μια μίξη του Frankenstein’s Monster (Frankenstein ήταν ο επιστήμονας για χιλιοστή φορά), με παιδάκι το οποίο μπορεί να εκτοξεύει το κεφάλι του και να τραβάει κουτουλίδια αλά Ζινεντίν Ζιντάν σε ότι κινείται μπροστά του.



Είσαι το δημιούργημα του τρελού επιστήμονα Dr. Harmin, ο οποίος και σε έχει κλειδωμένο στο μπουντρούμι του. Μέχρι που σε σώζει η Mary Anne (αδερφή, κοπέλα, don’t know….), άλλο ένα από τα δημιουργήματα του Dr. Harmin. Από εκεί και πέρα, προσπαθείτε να σταματήσετε τα πανούργα σχέδια του τρελού επιστήμονα.





Gameplay

Όπως είπα και πριν, το combat system είναι overhead με κλασσικά κουμπιά κι υποστήριξη controller. Υπάρχει ολόκληρο skill tree για να κάνεις τον FranknJohn να μοιάζει πιο πολύ με το τέρας του Frankenstein παρά με τον…Franknjohn….είναι λίγο αδύνατο το παιδί, θέλει τα ούζα του.





Μιας και είπα ούζα, είναι το βασικό currency στο game και το χρειάζεσαι για τις αναβαθμίσεις σου. Πέρα από το skill tree, υπάρχουν και power ups κρυμμένα σε θάμνους και στα στομάχια άμοιρων μεταλλαγμένων από την ούζα τεράτων, τα οποία τα φοράς στο κεφάλι σου και τσακίζεις κόκαλα.



Επίσης υποστηρίζει co-op με τον ένα παίκτη να ελέγχει τον FranknJohn και τον δεύτερο παίκτη την Mary Anne.


Ατμόσφαιρα

Γενικά το FranknJohn δίνει την αίσθηση ότι είσαι ένα ανίκανο πλασματάκι κι από τους διαλόγους αλλά και από το όλο look της κάθε πίστας.



Οι πίστες είναι εντελώς διαδικαστικές, οπότε υπάρχει τρελό replayability, με κάθε πίστα να είναι σε διαφορετικά επίπεδα (σκέψου 3D σκάκι), τα οποία συνδέονται με περίεργους τρόπους, όπως βρύα αλά Ταρζάν ή φύλλα μπανανιάς για έλικες. Η μουσική του θυμίζει μια σταθερή κατάσταση Halloween, χωρίς να σε αποσπάει από το gameplay και φέρνει τα πάντα σε ένα ωραίο δέσιμο.

Verdict

Γενικά είναι ωραίο game, αλλά το γεγονός ότι το development σταμάτησε, είναι μεγάλο κρίμα διότι θα μπορούσε να γίνει πολύ καλό στον τομέα του. Αν θέλετε να το δοκιμάσετε, μπορείτε να το βρείτε στην σελίδα του Franknjohn στο Steam .

Θάνατος στο development hell το οποίο έχει καταστρέψει άπειρα games.






πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !