Online Screen Recorder

Ξεκινώντας το The Council

0
Η γαλλική Big Bad Wolf μας φέρνει την πολυπόθητη αλλαγή στα narrative adventure games. Το επεισοδικό The Council συνδυάζει την ιστορία, το μυστήριο και τα adventure με τα RPG, σε μια πολλά υποσχόμενη εμπειρία που καθηλώνει.

Το πρώτο από τα πέντε επεισόδια του The Council σας πηγαίνει στο 1793, όπου αναλαμβάνετε το ρόλο του νεαρού αριστοκράτη Louis de Richet. Ως μέλος μιας μυστικής οργάνωσης, προσκαλείστε σε ένα νησί όπου συναντάτε σπουδαία ιστορικά πρόσωπα, όπως ο Ναπολέων Βοναπάρτης και ο George Washington, αλλά και φανταστικές μα συνάμα ενδιαφέρουσες προσωπικότητες όπως η μυστηριώδης δούκισσα Emily Hillsborrow και η ψυχολογικά ασταθής Elizabeth Adams. Οι καλεσμένοι δεν βρίσκονται τυχαία στο νησί και ο καθένας από αυτούς είτε αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, είτε έχει στο μυαλό του κάποιο τρομερό σχέδιο. Σα να μην έφτανε αυτό, η μητέρα του πρωταγωνιστή εξαφανίζεται μυστηριωδώς, ενώ μια δολοφονία έρχεται να ταράξει την εύθραυστη ηρεμία του νησιού.

Αν και το παιχνίδι ξεκινάει με λιγοστή δράση και περιορισμένες επιλογές διαδραστικότητας με το περιβάλλον, όσο προχωράτε τόσο ανακαλύπτετε τις σπουδαίες στρώσεις του gameplay που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα του είδους. Δεν είναι μόνο οι ευρηματικοί και περιστασιακά χιουμοριστικοί διάλογοι ή ο τρόπος με τον οποίο συνδέονται μεταξύ τους οι χαρακτήρες, αλλά και τα στοιχεία RPG που σας οδηγούν στο να παραμένετε σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή. Ο χειρισμός είναι direct control τρίτου προσώπου με cutscenes-διαλόγους. Με άλλα λόγια, η κίνηση γίνεται με τα πλήκτρα WASD και όλες οι επιλογές με το ποντίκι. Ως Richet εξερευνάτε το περιβάλλον, ψάχνοντας για γυαλιστερά hotspots, συλλέγοντας αντικείμενα και μιλώντας με άλλους χαρακτήρες.




"Θα μπορούσα να σου δείξω το πρόσωπό μου, αλλά μετά θα έπρεπε να σε σκοτώσω."

Σημεία-κλειδιά κατά την διάρκεια διαλόγων σας δίνουν την ευκαιρία να ξεκλειδώσετε ένα από τα δεκάδες χαρακτηριστικά που μπορεί να αποκτήσει ο ήρωας. Για παράδειγμα, αν επιλέξετε να εμπιστευτείτε τον άλλο αντί να κάνετε του κεφαλιού σας, ανταμείβεστε με το χαρακτηριστικό “trusting” που κατά πάσα πιθανότατα θα εμφανιστεί σε επόμενο επεισόδιο. Εκτός από τα χαρακτηριστικά, υπάρχουν δεκάδες άλλες ικανότητες που ξεκλειδώνετε είτε μέσω αντικειμένων που ανακαλύπτετε, είτε επιλέγοντάς τα. Θέλετε ο Richet να είναι ένας καλός διπλωμάτης με τρόπους, ένας λάτρης του μεταφυσικού, ένας παρατηρητικός ντετέκτιβ ή λίγο απ’ όλα; Αναβαθμίζοντας τις αντίστοιχες ικανότητες, όπως λογική, γλωσσολογία, ευκινησία και άλλα, δημιουργείτε έναν Richet που μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικός από τον Richet ενός νέου playthrough. Ο Richet ντετέκτιβ παρατηρεί περισσότερα από τον Richet που έχει γνώσεις επάνω σε μεταφυσικά θέματα, όμως δεν έχει τους καλούς τρόπους ενός διπλωμάτη Richet που γνωρίζει το πρωτόκολλο καλής συμπεριφοράς. Αν επιλέξετε τον τομέα της ψυχολογίας είστε καλοί στο να διαβάζετε τις σκέψεις των άλλων ή μπορείτε να ξεκλειδώσετε τον τομέα της πειστικότητας και να είστε πιο επιθετικοί στο λόγο σας.

Οι ικανότητες αυτές επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο ο Richet δρα στο περιβάλλον, όπως το εάν είναι αρκετά ευκίνητος ώστε να φτάσει το βιβλίο που βρίσκεται ψηλά στη βιβλιοθήκη ή το αν κάποιος χαρακτήρας του εκμυστηρεύεται περισσότερα για τον εαυτό του. Αν δεν μπορείτε να παραβιάσετε την κλειδαριά τότε πρέπει να ψάξετε τριγύρω για το αντικείμενο εκείνο που βοηθάει να τη σπάσετε, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Όταν βρείτε μια περίεργη μαύρη σκόνη την αναγνωρίζετε ως πυρίτιδα μόνο αν έχετε την ικανότητα “science”, διαφορετικά ο Richet μένει απορημένος έως ότου ξεκλειδώσει αυτή την ικανότητα ή βρει το βιβλίο που του δίνει βαθμό σε αυτή την ικανότητα.

Ο κάθε χαρακτήρας έχει διαφορετική προσωπικότητα. Έτσι, ορισμένοι είναι ευάλωτοι στην ψυχολογία, μιλώντας περισσότερο αν έχετε ξεκλειδώσει αυτή την ικανότητα, ενώ άλλοι μιλούν μόνο αν είστε πειστικοί. Επιλέγετε την επιθυμητή ικανότητα κατά την διάρκεια των διαλόγων ξοδεύοντας πόντους, τους οποίους αναπληρώνετε με αντικείμενα που βρίσκετε στο περιβάλλον. Όσες περισσότερες φορές κάνετε τη σωστή επιλογή απάντησης, τόσα περισσότερα μαθαίνετε για τον κόσμο και τους χαρακτήρες γύρω σας. Σε αντίθετη περίπτωση, η ιστορία συνεχίζεται έτσι κι αλλιώς. Φυσικά, απομένει να φανεί ο βαθμός στον οποίο όλα αυτά μετρούν για το φινάλε του παιχνιδιού, όμως για την ώρα όλα δείχνουν πως ο βαθμός αυτός είναι πολύ πιθανό πως θα ξεπεράσει τους τίτλους του είδους που έχουμε δει ως τώρα.




Ίντριγκες στο σαλόνι.

Πέρα από τα παραπάνω, το πρώτο επεισόδιο περιέχει έναν και μοναδικό “αυθεντικό” γρίφο adventure, όπου πρέπει να περιστρέψετε μικρά αγάλματα για να ξεκλειδώσετε ένα μυστικό. Λογικά θα υπάρχουν και άλλοι στα επόμενα επεισόδια, καθώς φαίνεται πως οι δημιουργοί έχουν ασχοληθεί με αυτόν τον τομέα, όμως δεν μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο ακόμα με σιγουριά.

Τα όμορφα και λεπτομερή γραφικά αποδίδουν την πολυτέλεια του 18ου αιώνα στην οποία ζουν οι πρωταγωνιστές. Από το εντυπωσιακό εσωτερικό της έπαυλης στην οποία περνάτε το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου επεισοδίου, μέχρι και τη σκοτεινή αποβάθρα στην αρχή του παιχνιδιού, τα περιβάλλοντα σας προτρέπουν να εξερευνήσετε κάθε σπιθαμή του χώρου. Ωστόσο, οι χώροι που προσφέρονται προς εξερεύνηση είναι αρκετά περιορισμένοι, έτσι ώστε να μην μπορείτε να χαθείτε ή να μπερδευτείτε, αλλά ούτε και να εξερευνήσετε πολλά δωμάτια ή τοποθεσίες για αρκετή ώρα πριν το επόμενο cutscene που σας μεταφέρει αλλού. Σε μεμονωμένο βαθμό, οι ήρωες είναι σχεδιασμένοι με υψηλή λεπτομέρεια, με μάτια που γυαλίζουν, δέρμα που μερικές φορές δείχνει να είναι καλυμμένο από πολλή πούδρα και ίσως λίγο περισσότερα εμφανή δόντια κατά την ομιλία τους απ' όσο θα έπρεπε.

Το αποτέλεσμα των αντιπαραθέσεων με σημαντικούς χαρακτήρες εμφανίζεται στην οθόνη με χρωματιστά και υπερβολικά μεγάλα γράμματα, κάτι που είναι περιττό και επηρεάζει ελαφρώς την ατμόσφαιρα τις λίγες φορές που συμβαίνει. Επίσης, κάποιες φορές χαρακτήρες θέλουν να μιλήσουν με εσάς προσωπικά, πηγαίνοντας μαζί σας στο μπαλκόνι ή λίγα μέτρα πιο δίπλα από τους υπόλοιπους, κάτι που τεχνικά φαίνεται να μοιάζει περισσότερο σαν μια σκηνή mini-game, όπου πρέπει να κάνετε τις σωστές επιλογές διαλόγου προτού επιστρέψετε εκεί που βρισκόσασταν προηγουμένως, παρά σαν μια συζήτηση που “δένει” ομαλά με το υπόλοιπο gameplay. Τέλος, υπάρχουν κάποια τυπογραφικά και γραμματικά λάθη στους υπότιτλους, τα οποία ελπίζουμε να διορθωθούν.




"Τι θα πει είναι επεισοδικό;"

Το voice acting είναι εξαιρετικό, με διαφορετικές προφορές να “ντύνουν” τις συνομιλίες και να δίνουν ξεχωριστή προσωπικότητα στον κάθε ήρωα. Τα ηχητικά εφέ κυμαίνονται σε αντίστοιχα επίπεδα, με ήχους όπως κύματα που σκάνε στα βράχια και καθαρά βήματα επάνω στις πέτρες να προσθέτουν στην ατμόσφαιρα του παιχνιδιού. Η μυστηριώδης μουσική υπόκρουση ταιριάζει απόλυτα με την εποχή που αναπαριστά, καθώς και με το κλίμα της ιστορίας.

Εξίσου ρεαλιστικό όσο και μεταφυσικό, το The Council δείχνει να πηγαίνει το είδος των narrative adventure σε άλλο επίπεδο, θυμίζοντας κάτι μεταξύ της σειράς Sherlock Holmes της Frogwares και τίτλων της Telltale. Η προσθήκη στοιχείων RPG κάνει την εμπειρία πολύ περισσότερο ενδιαφέρουσα από ότι θα ήταν αν απλά επιλέγατε διαλόγους και κοιτούσατε cutscenes άπραγοι, ενώ δεν έχει θυσιάσει τίποτα από τον οπτικοακουστικό τομέα για να το επιτύχει αυτό. Ακόμα δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα ως προς το αν είναι περισσότερο “adventure” ή “narrative story”, όμως το πρώτο επεισόδιο περιέχει ικανοποιητικά στοιχεία και από τα δύο είδη. Η μεγαλύτερη αδυναμία του παιχνιδιού αυτή τη στιγμή είναι η επεισοδική του μορφή, αφού τόσο οι χαρακτήρες όσο και τα γεγονότα του πρώτου επεισοδίου είναι πολλά για να τα θυμάστε μέχρι την κυκλοφορία του επόμενου, πόσο μάλλον του τελευταίου. Κάτι λιγότερο από το μισό του πρώτου επεισοδίου περνάει με το tutorial, που σας ενημερώνει για όλες τις προσθήκες και το ιδιαίτερο gameplay, επηρεάζοντας τη ροή του επεισοδίου, κάτι που θα γινόταν πολύ πιο ομαλά εάν το παιχνίδι κυκλοφορούσε ολοκληρωμένο. Το The Council ξεκινάει απολαυστικά, αν και πλήττεται από την επεισοδική του μορφή. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τα επόμενα επεισόδια.



ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4, Xbox One, PC
ΑΝΑΠΤΥΞΗ:Big Bad Wolf
ΕΚΔΟΣΗ:Focus Home Interactive
ΔΙΑΘΕΣΗ:-
ΕΙΔΟΣ:Adventure
ΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player
ΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://www.thecouncil-game.com/en
HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:13/3/2018


πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !