Online Screen Recorder

Apple: Έλεγχος μέσω χειρονομιών και κυρτές οθόνες στο επόμενο iPhone

0
Ανέπαφος έλεγχος της συσκευής, μέσω χειρονομιών, και κυρτές οθόνες είναι τα στοιχεία με τα οποία φέρεται να θέλει να εξοπλίσει η Apple τα μελλοντικά μοντέλα συσκευών iPhone.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει με δημοσίευμά του το Bloomberg, το οποίο βασίζεται σε πληροφορίες ατόμων με γνώση του θέματος. Ωστόσο, στο δημοσίευμα υπάρχει η παραδοχή ότι η τεχνολογία ανέπαφου ελέγχου απέχει περίπου δύο χρόνια από το να καταστεί εμπορικά διαθέσιμη.

Παρόλα αυτά θα ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα η προοπτική ελέγχου του smartphone αποκλειστικά με χειρονομίες πάνω από την οθόνη του και με τη συσκευή να μπορεί να «μεταφράζει» αυτές τις χειρονομίες σε εντολές και ενέργειες. Αρκετοί θεωρούν ότι μία τέτοια τεχνολογία θα μπορούσε να αποτελεί εξέλιξη της τεχνολογίας 3D Touch η οποία ήδη υπάρχει στις συσκευές της Apple από το iPhone 6S και πολύ περισσότερο να συνδέεται με τις τεχνολογίες που έχουν ενσωματωθεί στο iPhone X, το οποίο δεν διαθέτει καν home button.

Η Samsung είχε εφαρμόσει κάτι ανάλογο το 2014, με τη λειτουργία Air Gestures του Galaxy S4, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια εξέλιξη έκτοτε.

Η ίδια πηγή, την οποία επικαλείται το Bloomberg, θεωρεί δεδομένο ότι η Apple εργάζεται επίσης στην υιοθέτηση κυρτών οθονών, όχι όμως με τρόπο αντίστοιχο με τις οθόνες των Galaxy S9 και Note 8 της Samsung. Αντίθετα, η Apple φέρεται να εργάζεται σε έναν νέο τρόπο χρήσης των εν λόγω οθονών με την κυρτότητα να εφαρμόζεται στο επάνω και στο κάτω μέρος των οθονών και όχι στα πλαϊνά, όπως συμβαίνει με τις συσκευές της κορεατικής εταιρείας.

Ένα σημαντικό θέμα που προκύπτει από τη χρήση κυρτών οθονών είναι η ανεπαρκής τροφοδοσία των εταιρειών με OLED οθόνες. Η Apple ήδη φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα τροφοδοσίας για την παραγωγή του iPhone X (το πρώτο iPhone με OLED οθόνη) και προφανώς θέλει να μην υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα και με τις μελλοντικές υλοποιήσεις της.

Γι’ αυτό τον λόγο η Apple φέρεται να θέλει να δημιουργήσει ένα απόθεμα ασφαλείας σε OLED panels καταρχήν, ενώ η εταιρεία προετοιμάζεται για τη δημιουργία των δικών της πάνελ τεχνολογίας MicroLED σε βάθος τριών έως πέντε ετών.



πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !