Online Screen Recorder

L.A. Noire Switch Review

0
Το L.A. Noire είναι διάσημο για το πρωτοποριακό motion capture προσώπων που διαθέτει, το οποίο στέκεται καλά ακόμα και σήμερα. Πέραν όμως από την εκπληκτική τεχνολογία του και τη θεματολογία εποχής, το παιχνίδι αποτελεί και ένα από τα καλύτερα αστυνομικά θρίλερ στην ιστορία του gaming. Γι αυτό και η κυκλοφορία του στο Nintendo Switch είναι άκρως καλοδεχούμενη.

Στο L.A. Noire αναλαμβάνετε το ρόλο του ντετέκτιβ Cole Phelps στο Λος Άντελες της δεκαετίας του '40, ξεκινώντας ως απλός αστυνομικός με περιπολίες και στη συνέχεια φτάνοντας σε πιο περίπλοκες υποθέσεις, αυτές που όπως λέει ένας συνάδελφος του Cole “δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς τα βράδια”. Πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικότατο παιχνίδι με θεματολογία εποχής με μυστήριο, φοβερό voice acting αλλά και ρηξικέλευθη τεχνολογία στους χαρακτήρες, τόσο που ζητείται από εσάς να τους ψυχολογήσετε ανάλογα με την κίνηση των ματιών τους και την έκφραση του προσώπου τους. Βέβαια, ως γνήσιο παιχνίδι της Rockstar, έχει μπόλικο πιστολίδι, αλλά και καταδιώξεις με αμάξια.

Μακράν το καλύτερο στοιχείο του L.A. Noire είναι η αναζήτηση για στοιχεία, τα οποία ο Cole καταγράφει στο κιτάπι του, αλλά και η εξέταση μαρτύρων/ενόχων. Όπως προαναφέρθηκε, πρέπει να τους ψυχολογήσετε πριν κάνετε τις ανάλογες επιλογές. Μπορείτε να το παίξετε καλός, να τους τραμπουκίσετε ελαφρώς, ενώ σε ορισμένες περιστάσεις το να τους φέρνετε αντιμέτωπους με την ίδια τους την ενοχή είναι μια καλή μέθοδος. Βέβαια, αν κάνετε λάθος χάνετε κάποιον μάρτυρα ο οποίος δεν θέλει να σας μιλήσει πια ή δεν μπορείτε να αποδείξετε κάποιο στοιχείο. Αυτό ίσως σας κοστίσει κάποια υπόθεση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βοήθειες με τα intuition points ώστε να ξεκαθαρίσετε λίγο την κατάσταση αφαιρώντας κάποιες πιθανές επιλογές ή να σας εμφανιστούν όλα τα στοιχεία στο mini-map ή ακόμα και να ρωτήσετε το social club για το τί έκαναν οι περισσότεροι άλλοι παίκτες του παιχνιδιού.



Αιματηρά εγκλήματα που μπορεί να κρύβουν πολύ πιο ένοχα μυστικά από ένα πτώμα στην άσφαλτο.

Εδώ έρχονται οι πρώτες αλλαγές στο Switch. Αν παίζετε με την κονσόλα ως φορητή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οθόνη αφής για να επιλέξετε ή να κάνετε zoom σε αντικείμενα, να χειριστείτε το σημειωματάριο του Cole και να κάνετε διάφορες επιλογές. Το παιχνίδι υποστηρίζει όλα τα είδη χειρισμού. Είτε με τα Joy-Con στο grip, είτε πάνω στην κονσόλα, είτε με το Switch Pro Controller, μπορείτε να χειριστείτε άψογα το L.A. Noire.

Tα γραφικά στο portable mode τρέχουν σε 720p και η εμπειρία είναι γενικά καλύτερη όσο παίζετε εκτός του dock. Με το που βάζετε την κονσόλα στο dock για να παίξετε στην τηλεόραση, τότε τα προβλήματα γίνονται πιο εμφανή. Το παιχνίδι τρέχει σε native 1080p αλλά υπάρχουν αρκετές πτώσεις του frame rate, ενώ σε μερικές περιπτώσεις καθυστερούν τα πάντα ακόμα και στο portable mode. Επίσης είναι εμφανέστατες οι τεχνικές συμπίεσης που κάνουν τα γραφικά αρκετά πιο μουντά και λιγότερο λεπτομερή. Τα πιο μεγάλα θύματα της συμπίεσης είναι τα πρόσωπα των χαρακτήρων και τα αμάξια. Στους χαρακτήρες λείπει η λεπτομέρεια στο δέρμα και σε συνδυασμό με τον φωτισμό, φαίνονται σα να είναι όλοι μόνιμα ιδρωμένοι. Σε κάποιες περιπτώσεις, ειδικά σε κιτρινωπό φως που είναι αρκετά συχνό στο παιχνίδι, μοιάζουν φτιαγμένοι από τυρί. Τα αμάξια έχουν μεγάλο θέμα στις αντανακλάσεις του κόσμου πάνω τους. Από μακριά ίσως να μην το παρατηρήσετε, αλλά σε οποιοδήποτε σημείο έρχεται η κάμερα κοντά, βλέπετε τις αντανακλάσεις να είναι εξαιρετικά χαμηλής ανάλυσης και να κινούνται με τρομερά αργό ρυθμό σε σχέση με το περιβάλλον. Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα όπως άσχημες σκιές και το bloom lighting στα εξωτερικά περιβάλλοντα που θυμίζουν εποχές PS2. Τουλάχιστον δεν υπάρχει pop-in.




Μερικοί τύποι το παίζουν θύμα.

Ο ήχος, από την άλλη, παραμένει εκπληκτικός, με μερικές από τις καλύτερες ερμηνείες που έχουμε δει/ακούσει σε παιχνίδι και μπόλικα πειστικά εφέ όπως των πιστολιών. Τα μόνα παράπονα, και αυτό δεν έχει να κάνει με το ίδιο το Switch, είναι ότι οι φωνές πολλές φορές δεν έχουν κατάλληλες εναλλαγές στο πώς ακούγονται. Για παράδειγμα, ο Cole ακούγεται το ίδιο είτε είναι σε εξωτερικό χώρο, είτε σε μια μεγάλη αίθουσα. Αν παίζετε με ακουστικά είναι λίγο περίεργο γιατί είναι σα να κουβαλάει ο κάθε χαρακτήρας το κουβούκλιο ηχογράφησης.

Το L.A. Noire παραμένει ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Πρόκειται για μια από τις πιο ωραίες και εγκεφαλικές εμπειρίες που έχει βγάλει η Rockstar. Ένα αστυνομικό θρίλερ που πλέον μπορείτε να παίξετε και εκτός τηλεόρασης χάρη στο Switch. Πέρα από τα τεχνικά θέματα της συγκεκριμένης έκδοσης, είτε προέρχονται από την μεταφορά, είτε από την ηλικία του παιχνιδιού, το L.A. Noire είναι ένας ακόμα υπέροχος τίτλος που μπορείτε να απολαύσετε στο Switch σας.


  • Ωραία αστυνομική ιστορία
  • Απολαυστική συλλογή στοιχείων και εξέταση ενόχων
  • Αρκετά μεθοδική και εγκεφαλική εμπειρία
  • Υποστήριξη οθόνης αφής και όλων των μεθόδων χειρισμού του Switch
  • Οι εκφράσεις των προσώπων εξακολουθούν να είναι εκπληκτικές
  • Η συμπίεση στα textures δεν βοηθάει πολύ στην παρουσίαση
  • Προβλήματα στο frame rate
  • Άσχημο bloom lighting στις εξωτερικές σκηνές
  • Κακή μίξη στις φωνές των ηθοποιών (παρά τις τρομερές ερμηνείες)
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4, Xbox One, Switch, PS3, Xbox 360, PC
ΑΝΑΠΤΥΞΗ:Team Bondi, Rockstar
ΕΚΔΟΣΗ:Rockstar
ΔΙΑΘΕΣΗ:CD Media
ΕΙΔΟΣ:Action
ΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player
ΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://www.rockstargames.com/lanoire/switch
HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:14/11/2017
PEGI:18



πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !