Online Screen Recorder

Ασύρματος φορτιστής που φορτίζει συσκευές από απόσταση περίπου 1 μέτρου

0
Τον πρώτο ασύρματο φορτιστή που φορτίζει συσκευές σε απόσταση περίπου 1 μέτρου πιστοποίησε η FCC.

Μέχρι στιγμής η ασύρματη φόρτιση (ή για την ακρίβεια η επαγωγική), απαιτεί η συσκευή να είναι σε επαφή με τον σταθμό φόρτισης για να λειτουργήσει.

Η λύση WattUp Field όμως της Energous -μιας startup από το San Jose- διαφέρει καθώς δίνει τη δυνατότητα στη συσκευή που φορτίζει να βρίσκεται σε απόσταση 3 ποδιών (περίπου 1 μέτρου) για να λειτουργήσει.

Ο πομπός μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε ραδιοσυχνότητες και στη συνέχεια μεταδίδει την ενέργεια σε κοντινές συσκευές που έχουν τον αντίστοιχο δέκτη. Η μέθοδός της διαφέρει από την επαγωγική μέθοδο συντονισμού στην οποία βασίζεται το σύστημα ασύρματης φόρτισης Pi και προσφέρει μεγαλύτερη εμβέλεια από τους φορτιστές Belkin και Mophie που απαιτούν φυσική επαφή με τη συσκευή.





Επίσης, το WattUp μπορεί να φορτίσει πολλαπλές συσκευές ταυτόχρονα και λειτουργεί με διάφορες συσκευές αρκεί να έχουν τον σωστό δέκτη. Επίσης, το σύστημα της εταιρείας μπορεί να δουλεύει και μεταξύ διαφορετικών κατασκευαστών. Δηλαδή ο χρήστης θα μπορεί για παράδειγμα να φορτίσει το Samsung κινητό του, ακόμη κι αν ο δέκτης είναι κατασκευασμένος από την Apple ή τη Sony.

Η Energous που ανακοίνωσε την πιστοποίηση από την FCC, δεν έχει δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το πότε θα λανσάρει την τεχνολογία στην αγορά, αλλά αναμένεται να την επιδείξει στη CES 2018, μεταξύ 9 και 12 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας.




Πηγή


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !