Online Screen Recorder

GP Σιγκαπούρης – Αγώνας – Νίκη Hamilton-Ναυάγιο Ferrari

0
Ο Lewis Hamilton πέτυχε ένα τεράστιο πλήγμα στις φιλοδοξίες τίτλου του Sebastian Vettel καθώς άνοιξε τη διαφορά στο πρωτάθλημα με 28 βαθμούς με τη νίκη του στη Σιγκαπούρη, αφού ο αντίπαλός του εγκατέλειψε στη δραματική εκκίνηση. Ο Hamilton πέρασε τη γραμμή 4,5 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Daniel Ricciardo της Red Bull, με τον Valtteri Bottas να ολοκληρώνει το βάθρο.

Η βροχή έπεφτε στην εκκίνηση και οι έξι πρώτοι οδηγοί – Vettel, Verstappen, Ricciardo, Raikkonen, Hamilton και Bottas – ξεκίνησαν με τα ενδιάμεσα ενώ άλλοι, συμπεριλαμβανομένου του Nico Hulkenberg και των McLaren των Fernando Alonso και Stoffel Vandoorne, στα βρόχινα.

Ο Raikkonen έκανε μια καλή εκκίνηση από την τέταρτη για να φτάσει δίπλα με τον Vettel και τον Verstappen για την προσέγγιση της στροφής 1. Ο Vettel κινήθηκε προς τα αριστερά για να κλείσει την εσωτερική γραμμή, πιέζοντας τον Verstappen, ενώ ο Raikkonen τον περνούσε από την αριστερή πλευρά του. Οι δυο τους έκλεισαν τον Verstappen, όπου με την επαφή του με τον Φινλανδό τον ώθησε προς τον Γερμανό, προκαλώντας ζημιά στο μονοθέσιό του. Έχοντας μεγάλη ζημιά και πλέον χωρίς έλεγχο, το μονοθέσιο του Ολλανδού μαζί του Raikkonen συνέχισαν προς την 1η στροφή, παρασέρνοντας τον Alonso που βρέθηκε στο πέρασμά τους, προκαλώντας και σε αυτόν μεγάλη ζημιά που αργότερα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα. Οι αγωνοδίκες δήλωσαν ότι θα διερευνήσουν το συμβάν μετά τον αγώνα.

Ο Vettel συνέχισε στη πρώτη θέση με το κατεστραμμένο του αυτοκίνητο, αλλά έχασε τον έλεγχο από την 3η στροφή, κτύπησε στον τοίχο καταστρέφοντας την μπροστινή του αεροτομή και πηγαίνοντας ανάποδα στη πίστα για λίγα μέτρα προσπαθώντας να μείνει στην άκρη της πίστας χωρίς να τον χτυπήσουν άλλα αυτοκίνητα, και η ομάδα του τον ενημέρωσε να αποσύρει το αυτοκίνητο. Ο Hamilton πήρε το προβάδισμα, αλλά ο αγώνας εξουδετερώθηκε όταν βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας, ώστε να μπορέσουν να καθαριστούν τα συντρίμμια. Με την επανεκκίνηση, ο Hamilton έφυγε μπροστά, φτιάχνοντας ένα προβάδισμα 3,5δ από τον Ricciardo μετά από μόλις ένα γύρο με τον Hulkenberg να τρέχει τρίτο.

Η βροχή σταμάτησε στο 6ο γύρο, με τις συνθήκες να ευνοούν γρήγορα τα ενδιάμεσα ελαστικά. Ο αγώνας εξουδετερώθηκε και πάλι όταν ο Daniil Kvyat συνετρίβη αφού μπλόκαρε τους πίσω τροχούς στην πίσω ευθεία και έπεσε στον τοίχο ελαστικών. Αρκετοί οδηγοί, συμπεριλαμβανομένου του Ricciardo, εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να αλλάξουν σε φρέσκα ενδιάμεσα ελαστικά, αλλά η Mercedes κράτησε τους Hamilton και Bottas εκτός. Μέχρι τη στιγμή που το αυτοκίνητο ασφαλείας επέστρεψε στο τέλος του 14ου γύρου, όλοι ήταν σε ενδιάμεσα εκτός από τους Felipe Massa και Pascal Wehrlein.

Καθώς η πίστα άρχισε να στεγνώνει, ο Kevin Magnussen ήταν ο πρώτος οδηγός που άλλαξε στα σλικ, με τα ultrasofts, ενώ ο Massa ακολούθησε το παράδειγμά του. Γρήγορα κατέστη σαφές ότι ήταν το ελαστικό για να επιλέξουν και οι υπόλοιποι, πυροδοτώντας μια σειρά pitstops, με τον Ricciardo να αλλάζει στον 29ο σε μια προσπάθεια να κόψει τον Hamilton. Η Mercedes απάντησε τον επόμενο γύρο και ο Hamilton επανήλθε στο προβάδισμα. Άρχισε να απομακρύνεται από τη Red Bull, χτίζοντας ένα προβάδισμα 18,7δ από τον Ricciardo πριν το πεδίο εξουδετερωθεί για τρίτη φορά όταν ο Marcus Ericsson συνετρίβη στη γέφυρα Άντερσον.

Αρκετοί οδηγοί έβαλαν φρέσκα ελαστικά, συμπεριλαμβανομένου του Hulkenberg, ο οποίος χρειάστηκε επίσης σύντομη επισκευή στο αυτοκίνητό του, η οποία καθυστέρησε τη στάση και τον έριξε από την τέταρτη στη 10η πριν αποσυρθεί στα τελικά στάδια του αγώνα. Ο Hamilton ξέφυγε κάθαρα κατά την επανεκκίνηση, με τον οδηγό της Mercedes να χτίζει γρήγορα ένα προβάδισμα τεσσάρων δευτερολέπτων. Η Mercedes του είπε να κρατήσει το χάσμα για να κρατήσει το πεδίο συμπιεσμένο και να αποφύγει να δώσει σε οποιονδήποτε άλλο μια δωρεάν στάση, αλλά μετά από μια συζήτηση, είπαν στον Hamilton ότι θα μπορούσε να υπαγορεύσει το ρυθμό και τελικά να εξασφαλίσει την έβδομη νίκη της σεζόν.

Ο Carlos Sainz πήρε την τέταρτη θέση, την καλύτερη στην καριέρα του για την Toro Rosso, μπροστά από τον Sergio Perez της Force India, με τον Jolyon Palmer να σημειώνει τους πρώτους βαθμούς του στη σεζόν στην έκτη. Ο Stoffel Vandoorne ήταν έβδομος, με τον Lance Stroll όγδοο, καθώς ο Romain Grosjean και ο Esteban Ocon ολοκλήρωσαν τη δεκάδα.

Ο αγώνας τελείωσε με χρονικό περιορισμό λόγω των διακοπών του αυτοκινήτου ασφαλείας, που σημαίνει ότι μόνο 58 από τους 61 γύρους θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν εντός της διάρκειας των δύο ωρών.








πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !