Online Screen Recorder

Wearable tattoo: Eνημερώνει το κινητό σου αν είσαι μεθυσμένος

0
Τα βασικά χαρακτηριστικά του stick-on sweat-alyzer είναι ότι μπορεί να τοποθετηθεί διακριτικά στο χέρι σας και να παρέχει μια ένδειξη του αλκοόλ στο αίμα μέσα σε οκτώ λεπτά σε σύγκριση με τις ώρες που χρησιμοποιούν άλλες τεχνικές.

Η έρευνα για το wearable tattoo χρηματοδοτήθηκε από το National Institute of Biomedical imaging and Bioengineering , ή NIBIB, και πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα electrical- computer και nano- engineers στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Ντιέγκο της Λα Χόγια.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η συσκευή θα βοηθήσει να μειωθεί το ποστοστό θανάτων , τροχαίων ατυχημάτων και βίας που οφείλεται στο ποτό. Και επειδή η συσκευή είναι μικρή και μπορεί να μπαίνει κάτω από το μανίκι του πουκάμισου, θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για τους ανθρώπους που προσπαθούν να ελέγξουν πόσο ποτό καταναλώνουν σε ένα βράδυ.
Το επίθεμα, το οποίο είναι σχεδιασμένο να μοιάζει με ένα τατουάζ, χρησιμοποιεί την τακτική της iontophoresis, η οποία εφαρμόζεται σε μη επεμβατικές χορηγήσεις φαρμάκων. Επομένως, αντί της τοποθέτησης του φαρμάκου σε ένα σώμα, το επίθεμα εξάγει ιδρώτα, το οποίο στη συνέχεια αναδεικνύει την ποσότητα αλκοόλ.

«Μοιάζει με ένα προσωρινό τατουάζ, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα μπάλωμα βιοαισθητήρα, ενσωματωμένο με αρκετά ευέλικτες ασύρματες συνιστώσες», εξήγησε ο Δρ Seila Selimovic, διευθυντής του Προγράμματος NIBIB in Tissue Chips.»Ένα συστατικό απελευθερώνει μια χημική ουσία που διεγείρει τον ιδρώτα στο δέρμα κάτω από το μπάλωμα. Ένα άλλο στοιχείο ανιχνεύει τις αλλαγές στο ηλεκτρικό ρεύμα που ρέει μέσω του ιδρώτα που παράγεται, το οποίο μετρά τα επίπεδα αλκοόλ και τα στέλνει στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη,» ολοκλήρωσε.


Φέτος το βραβειο των $ 200.000 National Institutes of Health’s Wearable Biosensor παρέλαβε η εταιρεία BACtrack για το BACtrack Skyn.

Υποστηρίζεται πως ενώ προσφέρει ακριβή ανάγνωση επίπεδου αλκοόλ χρησιμοποιώντας τον ιδρώτα, ένα σημαντικό μειονέκτημα της σε σχέση με τα breathalyzers είναι ότι δεν μπορεί να παράγει real-time blood-alcohol levels. Ο πρόεδρος του BACtrack Keith Nothacker δήλωσε στο Reuters ότι χρειάζεται περίπου 45 λεπτά για την αιθανόλη να διαβιβάστει μέσω του δέρματος, καθιστώντας ικανή την ένδειξη πόσοστητας αλκοόλ στο αίμα.

Ο Dr Patrick Mercier, βοηθός καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο UCSD, και συντάκτης πρόσφατης δημοσίευσης με λεπτομέρειες για το έργο της NIBIB, υποστηρίζει Πως Η δημιουργία τους παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης του αλκοόλ στο αίμα σε πραγματικό χρόνο.
Ο Marcier χαρακτηριστικά δήλωσε πως  η μέτρηση αλκοόλ στον ιδρώτα έχει επιχειρηθεί στο παρελθόν, αλλά αυτές οι τεχνολογίες έπερναν δύο με τρεις ώρες για βγάλουν αποτελέσματα ενώ το wearable tattoo μας στέλνει τα επίπεδα αλκοόλ στο smartphone μας σε μόλις οκτώ λεπτά.



πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !