Online Screen Recorder

Google & Facebook: Συνεργάζονται για την δημιουγία υποθαλάσσιου καλώδιου internet

0
Η Google και το Facebook αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να κατασκευάσουν το πιο γρήγορο υποθαλάσσιο καλώδιο για ίντερνετ, που θα διασχίζει τον Ειρηνικό Ωκεανό. Το καλώδιο ταχύτητας 120 terabits το δευτερόλεπτο, θα συνδέει το Λος Άντζελες με το Χονγκ Κονγκ. Οι δύο κολοσσοί του ίντερνετ, συνεργάζονται επίσης με την Pacific Light Data Communication, θυγατρική της China Soft Power Technology. Το μήκος του καλωδίου θα είναι εντυπωσιακό, φτάνοντας τα 12.800 χιλιόμετρα.

Το project αυτό ανακοινώθηκε πριν από ένα χρόνο, αλλά τότε το Facebook και η Google δεν είχαν αναμειχθεί. Οι υπολογισμοί για το κόστος του έργου έφταναν τα 400 εκατομμύρια δολάρια. Το καλώδιο θα αποτελείται από 5 ζευγάρια οπτικών ινών, με το καθένα να έχει την δυνατότητα να παρέχει 24 Tbps bandwidth.

Μπορεί αυτή η συνεργασία να φαίνεται παράξενη, αφού οι εταιρείες αυτές ασχολούνται κυρίως με το software, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά. Το Facebook μαζί με την Microsoft, έχουν ήδη μια τέτοια συνεργασία που αφορούσε ένα καλώδιο ίντερνετ που διασχίζει τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Φυσικά κάθε εταιρεία θα έχει το δικό της μερίδιο στο καλώδιο αυτό. Η Google θα χρησιμοποιεί το δικό της ζευγάρι οπτικών ινών, για να εξασφαλίσει ότι τα δεδομένα της παραμένουν ιδιωτικά. Επιπλέον, το νέο αυτό καλώδιο θα φέρει μεγαλύτερο bandwidth και χαμηλότερο latency στους πελάτες στην περιοχή.


google facebook cable




Πηγή





Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !